Àrea d'esplai del Torrent de l'Escaiola
   Àrea d'esplai del Torrent de l'Escaiola

OCUPACIÓ HUMANA

L'establiment humà al massís de Sant Llorenç del Munt és conegut des de la prehistòria. Al llarg dels temps s'han anat amuntegant restes que testimonien les ocupacions dels diferents períodes històrics.
El període que ha deixat una empremta més profunda és l'Alta Edat Mitjana, època en què es començaren a formar a la rodalia del massís la majoria dels nuclis habitats que constitueixen les viles i ciutats actuals.
El més destacable d'aquesta època són les esglésies romàniques i, molt especialment, el monestir de Sant Llorenç del Munt, bastit al cim culminant de La Mola.
La pagesia, abans estesa per tot el massís, avui és residual però hereva de les tradicions i de la cultura que li donaren esplendor.

El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac forma part de la xarxa d'espais naturals protegits, promoguts i gestionats per la Diputació de Barcelona, que configuren un anell verd que envolta els sectors més fortament urbanitzats dels país. L’interès paisatgístic, biològic i cultural del massís de Sant Llorenç del Munt i la serra de l'Obac justifica que s'hagi creat un espai protegit.
El parc natural és una plataforma per al foment d'un ús racional del territori que faci possible l'aprofitament ordenat dels recursos. A la vegada, el parc respon a la demanda d'equipaments i instal·lacions per al lleure i l'activitat pedagògica en el medi natural.

 

(Font: Diputació de Barcelona)

UN LLOC ON PASSAR-HO BÉ TANT SOLS DEPENT DE TU

Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Torrent de l'Escaiola